Omega 3 hangi besinlerde var

Deniz ürünleriyle aran iyi değilse, omega-3 yağ asitleri alımı için bu besinleri değerlendirebilirsin.

Beyin ve kalp sağlığı için hayati önem taşıyan omega- 3 yağ asitlerinin kuşkusuz en verimli kaynağı balıktır. Fakat çoğu insan, balık başta olmak üzere deniz ürünleri tüketiminde zorluklar yaşayabiliyor. Dolayısıyla da, bu insanlar yeterince omega- 3 alamıyorlar. Ancak omega- 3 için tek seçenek deniz ürünleri değil. Mutfağından eksik etmediğin ve farkına varmadığın birçok besin, bu ihtiyacını kolaylıkla gidermen konusunda yardımcı olabilir.
               Omega 3 hangi besinlerde var İşte o Liste 

1- Keten tohumu
Omega- 3 açısından en verimli kaynaklardan birisi olan keten tohumunu gerek içeceklerinde gerekse de yemeklerinde kullanabilirsin. Öğütülmüş keten tohumu, yemeklerinin tadını sandığın kadar bozmayacaktır.

2- Güçlendirilmiş yumurtalar
Normal yumurtalar az miktarda omega- 3 içerirken, güçlendirilmiş yumurtalarda bu doz artış göstererek, omega- 3 açısından zenginlik gösterir. Yumurtanın tadında asla bir değişiklik gözlemlenmezken, pişirilme konusunda da farklı bir süreç gerektirmez.

3- Karnabahar
Beslenme uzmanlarına göre karnabaharda çok yüksek miktarda omega- 3 bulunuyor. Bu da, çok daha sağlıklı bir kalp demek.

4- Kara lahana
Kara lahananın faydaları saymakla bitmez. Bedeninin sağlığı için birçok kaynağı barındıran kara lahana, aynı zamanda omega- 3 açısından da oldukça zengin. Özellikle salatalarında kullanabilirsin.

5- Humus
Aslında işin sırrı susamda. Susam tohumları omega- 3 açısından oldukça zengin. Kalp ve beyin sağlığın için daha fazla humus yeme ihtimalini değerlendirmelisin.

6- Kanola yağı
Kalp sağlığı açısından şiddetle önerilen kanola yağı, zeytin yağına kıyasla omega- 3 açısından çok daha zengin. Yemeklerinde ve salatalarında kanola yağını değerlendirenilirsin. Üstelik tadı da ağır değildir.


7- Balık yağı kapsülleri
Hiç şaşırtıcı olmadığının farkındayız. Ama deniz ürünleriyle aran iyi değilse, balık yağını listende bulundurmalısın.

back to top