ilkbahar ve yaz için en ideal bayan parfümü önerileri

İlkbahar ve yaz ayları kendimizi yenilememiz için bize fırsat sunuyor! Havalar ısınırken sadece kıyafetlerimizi ve makyaj tarzımızı değil, parfümümüzü de değiştirmemiz gerekebilir. Bu yazımızda sizinle ilkbahar yaz için en iyi bayan parfümleri ni paylaştık:

İlkbahar ve yaz aylarında seçeceğimiz parfümlere biraz dikkat etmekte fayda var, özellikle daha sık terleyeceğimizi de göz önünde bulundurarak biraz daha fresh, bizi ve çevremizdeki insanları yormayacak kokulara yönelmeliyiz 

Sizlere önereceğimiz, bize göre "en iyi ilkbahar yaz bayan parfümleri" şu şekilde:

1-Chanel Chance Eau Tendre: Eğer risksiz, hemen hemen herkes tarafından sevilecek bir parfüm arayışındaysanız o zaman size Chanel Chance Eau Tendre’yi önerebiliriz.  Bu parfümün baskın notaları ayva, greyfrut , sümbül, yasemin ve iris. Tahmin edebileceğiniz gibi hem çiçeksi hem meyvemsi bir koku, oldukça hafif ve fresh ve "genç" bir koku. Çoğu tene uyum sağlama potansiyeline sahip bu parfüm Nisan 2010 ayında piyasaya sürülmüş. 

2-Christian Dior J'adore: C.Dior J'adore ile sizi biraz eskilere götüreceğiz, 1999 yılında piyasa sürülen bu parfümü günümüzde severek kullanan hala pek çok kadın var! Bu parfüm çiçeksi ve meyvemsi notalardan oluşan, oldukça feminen ve yumuşak bir koku. Yasemin, armut, şeftali, kavun, manolya gibi pek çiçeksi ve meyvemsi notalara sahip bu parfüm kendini enerjik, taze ve genç hissetmek isteyenlere önerimiz...

3-Valentina Acqua Floreale: Ocak 2013'de piyasaya sürülen bu parfümün arkasında meşhur burun Olivier Cresp bulunuyor. Beyaz çiçeklerin ve turunçgil notalarının baskın olduğu bu parfümü ideal bir ilkbahar/yaz parfümü olarak tanımlamak doğru olacaktır.; sıktığınızda etrafınıza yoğun ve ağır bir koku yaymayacak, taze ve değişik! Herkesin kullanmadığı bir bayan parfümü arayışında olanlara tavsiye ederiz.

4-Balenciaga Florabotanica: Florabotanica'yı, reklam yüzü Kristen Stewart "doğal, cesur ve tehlikeli" olarak tanımlıyor. 2012 Eylül ayında piyasaya sürülen bu parfüm çiçeksi notalara sahip; en baskın hissedilen notaları ise gül, karanfil ve nane. Bir çiçek tarlasında yürümüş hissi yaratan bu parfümün ilkbahar için oldukça uygun olduğu görüşündeyiz.
Lanvin Marry Me: 2010 Ağustos ayında piyasaya sürülen Lanvin "Marry Me" öncelikle ismi ile dikkatleri üzerine toplayan bir parfüm oldu, içinde evlilik kelimesi geçen bir parfüm doğal olarak düğün günleri için gelinler tarafından tercih edilir oldu.  Çiçek ve turunçgil notalarının ağırlıklı olduğu bu parfümde portakal ve yasemin notaları ağı basıyor. Kalıcılık konusunda çok yoğun beklentiniz yoksa hafif ve ferah bir parfüm arayışındaysanız göz atmanızı öneririz!

5-Marc Jacobs Dot: Marc Jacobs’ın 2012 Mart ayında piyasaya sürdüğü bu bayan parfümü kırmızı meyveler, hindistan cevizi, yasemin ve hanımeli çiçeği notalarına sahip. Koku belki çok orijinal veya değişik gelmeyebilir ancak sıktığınızda etrafınızda kimseyi  rahatsız etmeyecektir. Sıradan kelimesinden ziyade risksiz kelimesi ile tanımlamak bize göre daha doğru olacaktır!

6-Givenchy Dahlia Noir L'eau: 2011 yılında piyasaya sürülen Givenchy Dahlia Noir'in 2013 ilkbaharında piyasaya sürülen yeni versiyonu turunçgil ve silhat bitkisi notalarının baskın olduğu, ilk etapta oldukça fresh ve zamanla pudramsı bir gül kokusuna dönüşen bir bayan parfümü. Özellikle turunçgil kokularından hoşlananların seveceği bu parfüm ilkbahar ve yaz için çok güzel bir alternatif olacaktır.

7-Chloe Eau de Parfum: Chloe’nin  2008 yılında piyasaya sürülen bu parfümünde, baskın notalar; gül, şakayık çiçeği ve litchi meyvesi. Hem çok kalıcı, hem de yaz aylarının sıcaklarında bile insanı bunaltmayacak bir parfüm. Tende bir süre kaldıktan sonra pudramsı bir hale dönüşe bu kokuyu biz romantik, feminen ve nostaljik buluyoruz!

back to top