Ballı suyun faydaları

Ballı suyun faydaları


Sabahları bir bardak ilik suyun faydasını veya cildinize balın ne kadar yararlı olduğunu da duymuşsunuzdur. Peki ballı ılık suyun bir arada ne kadar etkili olduğunu biliyor muydunuz.

işte kalem, kalem ılık ballı suyun faydaları.

Kilolarınızı eritir: Ballı su içmek kilo vermenize yardımcı olur. Balın içerisinde bulunan şeker, kalori kaynağı olan doğal şekerlerdir. Şekerli içeceklere karşı duyduğunuz istek ile savaşmada önemli rol oynar. Kola gazoz gibi şekerli içecekler boş kaloridir. Bunun gibi içecekleri azaltarak ve ballı suyu tercih ederek kalori alımınızı da azaltarak kilo verebilirsiniz.

Düzenli olarak ballı su için: Sabahları ballı ılık bir bardak su içmek sindirim sisteminizi düzenli hale sokar. Bu balın antiseptik etkisi midemizdeki asitlik derecesini hafifleterek kalın bağırsağımızın susuz kalmasını önler ve kabızlık sorunu yaşamamış oluruz.

Bağışıklık sistemini destekler: Bal şaşırtıcı bir bakteri öldürme özelliğine sahip gıdadır. Balı sade bir biçimde tüketecek iseniz organik bal olmalıdır. Nedeni ise bu bal bakterilere karşı faydalı olan enzimlerle dolu olmasıdır ama sahte bal daha zararlı olacaktır. Balın içindeki antioksidanlar ise kötü olan serbest radikallere karşı savaşır.

Alerjileri azaltır: Polenlere karşı vücudunuzu alıştırmaya yardımcı olur. Ayrıca çevredeki alerjilere olan bağışıklığınızı da azaltmaya yardımcı olduğu gözlemlenmiştir.

Enerji verir: Enerjinizi artırmak için kahve yerine ılık ballı suyu tercih edebilirsiniz. Vücudunuz çok az susuz kalırsa bile kendinizi tembel, uyuşuk ve halsiz hissedebilirsiniz. Halsizliği önlemek için kahve yerine suyun içine biraz bal ekleyip içerek enerji depolayabilirsiniz.

Kahve idrar söktürücüdür vücudunuzun susuzluk çekmesine neden olur.

Boğaz ağrısını hafifleterek öksürüğü keser: Ballı sıcak su boğazdaki ağrıyı ve tahrişi azaltmaya yardımcı olur. Ilık su boğazınızı yumuşatırken bal da boğazınızın ince bir tabakayla örtülmesini sağlayacaktır. Yumuşatıcı etki öksürüğü de azaltacaktır.

Vücudunuzun toksinlerden arındırır: Ballı su vücudunuzun toksinlerden kurtulmasına yardım eder. Düzenli bir şekilde içtiğinizde hastalığa yol açan toksinlerden kurtulabilirsiniz. Bu karışıma limon eklerseniz yararını daha fazla arttığını görürsünüz. Böylelikle toksinleri vücudunuzdan daha sık bir şekilde atarsınız ve idrar yollarınız sağlıklı bir yol izler.

Gaz sorununa yardımcıdır: Bağırsaklarınız ağrıyor ve gazınız varsa, bir bardak ballı ılık su içmek gaz sorununuza yardımcı olur. Bal gazı etkisiz hale getirecektir.

Sağlığınızı korumaya yardımcı olur: Ballı bir ılık su içmek sadece hidrasyonu artırmayacaktır, aynı zamanda vücudunuzdaki iyi kolesterol seviyesini artırmaya ve kardiyovasküler gerilimi azaltmaya yardımcı olacaktır.

back to top