El Terlemesi Niye Olur

Ellerimiz niye terler? Sorusuna kısaca açıklama ve bazı bitkisel çözümler ile el terlemesi nasıl önlenir? Ancak el terlemesi niye olur önce bunu tespit etmeli

El Terlemesi Nasıl Önlenir?

El terlemesi problemi herkes için geçerli bir sorundur aslında, fakat bazılarımız el terlemesi niye olur sorununu rahatsız edici ve aşırı derecede yaşarız. Aşırı el terlemesi sosyal yaşantımızı da etkiler bazen, mesela bir topluma girdiğimizde tokalaşmaktan sakınırız, sürekli gözümüz ellerimizde olur, beklide bunu bir takıntı haline getiririz. El terlemesi problemi için bazı pratik çözümleri var, bu çözümlerden yararlanarak biraz olsun rahatlayabilirsiniz.

Pudra: Ellerinizdeki fazla nemi alması için kullanabileceğiniz pratik bir ürün, pudrayı yanınızda ve çantanızda kolaylıkla taşıyabilir ve elleriniz her terlediğinde sık sık sürebilirsiniz, gün içerisinde az da olsa sizi rahatlatacaktır.

Ellerde aşırı terleme sorununuz fazla kilolarınız ve beslenme ile alakalı değilse, strese bağlı olabilir. Koltuk altları için kullandığınız deodorantlarında ellerinizin terlemesini azaltmak için kullanabilirsiniz. Ayrıca stresinizden kaynaklandığını düşünüyorsanız, gün içerisinde nefes egzersizleri yaparak rahatlayabilirsiniz.


Terleme sorunu beklide size vücudunuzun herhangi bir yerindeki problemi anlayabilmeniz için uyarı yapıyor da olabilir. Troid bezlerinin aşırı çalışması, psikolojik bazı nedenler, şeker hastalığı, olabilir. Terlemenize neden olan faktörleri bazı testler yaptırarak öğrenebilirsiniz.

Yaptırdığınız bazı denemeler ve tedbirlere karşı terleme probleminiz halen geçmedi ise o halde bir doktora gitmeniz gerekiyor.

El terlemesine bitkisel çözümler

Üzüm yâda elma sirkesi ile ellerinizi her gün yıkarsanız terlemeniz azalacaktır.
7 gün boyunca aksatmadan ada çayı içebilirsiniz
1 hafta boyunca ellerinizi kekik yağıyla yağlayıp eldiven giyin bu şekilde yatın denemekte fayda var.
Ellerinizi önce sıcak bir suda biraz bekletin daha sonra deniz tuzu atılmış soğuk suyun içinde bekletin.
Yukarıdaki önerileri düzenli şekilde uygularsanız el terlemesi sorununu ortadan kaldırabilirsiniz.

back to top