Havuç Suyu ve Faydaları

Havuç suyu Diyette uygulanır, Cinselliği arttırır, Mide için Çok faydalıdır ayrıca Zihni açar ve Gözlerin Daha iyi görmesini sağlar.



Göz sağlığı denildiğinde akla gelen ilk besin havuçtur. Ancak uzmanlara göre mu mücizevi sebzenin tek faydası bu değildir. Seks hormonlarını aktive ediyor, unutkanlığa iyi geliyor, cildi gençleştiriyor ve daha nicesi. Uzmanlar havuç ve havuç suyunun yararlarını şöyle sıralıyor.

Salatalardai her türlü et ve sebze yemeklerinde kullanabileceğiniz havuç, son yıllarda erken bunama, Alzheimeri kalp krizi, kronik baş ağrıları deri ve akciğer kanserinde kullanılmaya başlamıştır. Unutkanlığa karşı tüketilebilir.

Yapılan araştırmalada havucun hem düşünce gücünü artırdığını hemde iktidarsızlığa karşı mükemmel bir önleyici güç olduğunu ortaya koymaya başlamıştır. Havuç cinsel dürtüyüde arttırma özelliğine sahiptir.
Havuç kürü uygulayanlar zamanla cinsel güçlerinde, sperm sayılarında ve prostat sıvılarındaki hacim artışını rahatlıkla gözleyebilirler.

HAVUÇ KÜRÜ

Üç ay boyunca her gün Akşam yemeğinden iki saat sonra taze sıkılmış bir bardak havuç suyu içilir. Üç ay tamamlamadıktan sonra Haftada en az 2-3 defa yine akşam yemeklerinden 2 saat sonra havuç suyunu içmeyi alışkanlık haline getirmek gerekir. Havuç suyu içtikten sonra üzerine başka bir şey tüketmemeye özen gösterilmelidir. Her gün akşam taze olarak hazırlanıp bekletilmeden tüketilmesi gerekmektedir. Taze Sıkılmış havuç suyu; migren ve baş ağrılarına iyi gelir. Baş ağrılarından şikayeti olanlar, başlangıçta hem sabah kahvaltısından sonra hemde akşam yemeğinden 2 saat sonra birer bardak içebilirler. Havuç suyunun önemli bir özelliği de yemek borusu ve mide yanmasına karşı olan gücüdür. Mide yanması çekenler için bir bardak havuç suyu bulunmaz bir nimettir. Havuç ve havuç suyu, sağlıklı beslenmede oldukça önemlidir. Zengin vitamin ve mineral içeriği ile vücudun günlük vitamin ve mineral ihtiyacının karşılamaya büyük ölçüde yardımcı olur. Havuç ve havuç suyu az kalori içermesine rağmen besleyicidir. Zayıflama ve kilo korumada etkilidir. Ara öğünlerde 1-2 küçük havuç yemek tokluk hissi verir. Karaciğer fonksiyonlarında ve sindirim sistemi üzerinde oldukça etkilidir. Cildi canlandırır kırışıklıkları azaltır ve yaşlanmaya bağlı ağrı ve sızıları oldukça azaltır. Doğal A vitamini olduğu için görmeyi artırır. Kemik erimesine karşı etkilidir. Safra kesesi ve karaciğer enzimlerini düzenlemesi üzerinde oldukça etkilidir. Yağlanmayı azaltır.

İçerdiği E vitamini ile kanser oluşumunu azaltır. Biraz limon ve zeytinyağı ekleyerek yapılan havuç salatası zihni açar ve öğrenmeyi güçlendirir.

back to top