En Kolay Zayıflama Taktikleri





Kolay Zayıflamak İçin Neler Yapmak Gerekir?

Şimdi sizlerle bildiğim en kolay zayıflama taktiklerini sizlerle tavsiye etmek  istiyorum. Bu taktikleri uyguladığınızda hayatınızda çok şey değişecek. Şimdi bu yazıyı okurken  bana önyargılarınızla yaklaşıyorsunuz, biliyorum. Ama yazımın sonuna geldiğinizde bu önyargıdan eser kalmayacağına eminim. Bulunduğumuz dönemde en önemli sorunlardan bir tanesi fazla kilolar. Katkı maddesi katılmış yiyeceklerin tüketilmesi, dengesiz beslenme, spordan uzak yaşam en büyük etkenler arasındadır. Eğer sizinde bu türden kilo sorunlarınız varsa çekinmeyin, yazımı okumaya devam edin. Size yararı… dokunacağından eminim. Kolay zayıflama kelimesini duyar duymaz bazı kişilerin aklına 1 hafta ya da 1 gün gibi kısa zaman dilimleri geliyor. Bu süre zarfı içinde vereceğiniz kilolar size zarar verir. En sağlıklısı aç kalmadan uzun vadeli zayıflamaktır. Kısa vadede zayıflamaya çalışırsanız sadece 2 ay sonra eski halinizin 2 katı bir kiloya bile ulaşabilirsiniz. Beslenme programı herşey değildir. Kolay zayıflamak istiyorsanız spor da yapmanız gerekir. Fiziksel özelliklerinizi analiz edip kendinize en uygun sporu bulmak sizin elinizde. Spor direkt olarak zayıflatmaz. İlk başladığında vücudun ayak uyduramayabilir, sporda ilk aşama vücudun spora alışmasıdır. Hemen ardından kemik ve kasların gelişmeye başlar. Sağlıklı bir gelişimden sonra yağlarınızı yakmak için artık önünüzde hiçbir engel kalmamıştır. Yaptığınız spor belirli bir zaman sonra yağlarınızı eritmenize yardımcı olur. Yağlarınızın hepsi erimez, bir bölümü kas yapısına dönüşür. Bu sayede hem kolay bir şekilde zayıflamış, hem de hızlıca kas yapmış olursunuz.

Tüm bu sözler kulağınıza hoş geliyor biliyorum. Ama sakın kilo vermenin cazibesine kapılıp sporu abartmayın. Şayet gereğinden fazla spor yapıp vücudunuzu zorlarsanız kas zedelenmesinden başlayıp lif sorunlarına kadar ilerleyen sağlıksız durumlarla karşılaşırsınız. Cinsiyet faktörü de zayıflamada önemli rol alıyor. Erkeklerin vücudunda yağ gereksinimi az olduğu için metabolizmaları daha hızlı çalışır. Bu sayede hem az yağ tüketirler, hem de fazla yağlarından hızlı kurtulurlar. Bayanların hormonsal olarak dezavantajı olsa da çeşit çeşit sebze ve meyveler yiyerek bu dezavantajın üstünü örtebilirler. Kararlı olun. Yarın kalktığınızda sağlıklı bir gün geçireceğinize kendiniz inanın. İnandıktan sonra gerisi gelir. Her gün programınızı başarıyla bitirdiğinizde bir yerlere ne kadar zorlandığınızı ve ne kadar sürede spor programını bitirdiğinizi yazın. Bunu her gün tekrar ederseniz 1 ay içinde kendi vücudunuzun doğal yollarla ne kadar mükemmel bir şekilde geliştiğini fark edebilirsiniz.

Kolay Zayıflamanın Taktikleri


Hızlı bir şekilde kolayca zayıflamak istiyorsanız karbonhidratları az az ve belirli zamanlarda tüketmeniz gerekmektedir. Eğer günlük karbonhidrat harcamanızı %40 gibi bir oranda düşürürseniz bu size büyük bir oranda avantaj sağlayacaktır. Fakat bunun aksine karbonhidratı fazla alırsanız bu size ve vücudunuza ciddi derecede zarar verebilir. Kolay zayıflama  adımlarından ikincisi ise lifli besinler tüketmektir. Günde 20-30 gr besin alırsanız bu sizin için yeterli olacaktır. Ayrıca bu lifli besinlerin yanında bol bol su içmeniz gerekir. Su metabolizmanızı rahatlatarak düzenli bir sindirim evresi geçirmenizi kolaylaştırır. Kolay Zayıflama için yapmanız gerekenler şunlardır; Ekmeğinizi kepekli tercih edin ve üzerine yağ margarin gibi şeyler sürmeyin. Kahvaltınızı asla atlamayın. Kahvaltı en önemli öğündür. Ailenizle hafif bir kahvaltı önemli etkenlerdendir. Aşırı yağlı kızarmalardan tüketmeyin. Günlük tükettiğiniz asitli içecekler yerine su tüketmeye çalışın. Süt, brokoli gibi besinler tüketin, bunun yanında yemekleri hızlı değil sakin ve yavaş bir biçimde yiyin. Yemeklerinize başlarken çorba veya salata ile başlamaya çalışın.
Bu kolay zayıflama taktiklerinin yanında sizlere birkaç spor önerisinde bulunmak istiyorum. Eğer bulunduğunuz civarda havuz veya deniz varsa haftada 1-2 kez gidip seri bir şekilde yüzün. Kendinizi bir spor salonuna yazdırmanıza gerek yok. Her gün kalkıp sağlıklı kahvaltınızı yaptıktan sonra vücudunuzu önce hafif hareketlerle esnetip ardından kendinizi zorlamadan düşük tempo ile koşmanız çok faydalı olacaktır. Tüm bu kolay zayıflama önerilerini uygularsanız emeklerinizin karşılığını sonuna kadar alırsınız.
back to top