İsveç Diyeti Nasıl Yapılır

İsveç Diyeti Nasıl Yapılır


Hem hızlı hem de sağlıklı bir şekilde kilo vermek kilo sorunu olan çoğu kişinin isteğidir. Sizlerde çabuk ve sağlıklı bir şekilde kilo vermek istiyorsanız uyguladığınız diyet programlarının türünü ve nasıl uygulandığını iyice araştırmalı ve vücudunuza uygunluğuna göre tercih etmelisiniz. Bugün sizlere önereceğimiz oldukça popüler bir tür olan isveç diyeti adından da anlayacağımız gibi İsveç’te geliştirilmiş bir diyet türüdür. Özellikle son yıllarda Türkiye’de oldukça hızlı bir şekilde yayılmış ve uygulanmaya başlanmıştır. Oldukça basit bir diyet olan isveç diyeti içecekler konusunda belirli kurallar içermektedir. Hızlı bir şekilde zayıflama konusunda.. oldukça etkili olan bu diyet, kuralları dışına çıkılmadığında kişilerde gözle görülür derecede olumlu değişiklikler oluşturabiliyor.

İsveç Diyeti Listesi 

Sıkı bir diyet türü olan isveç diyeti için özellikle emziren ve hamile bayanlar aynı zamanda 18 yaşından küçükler ve sağlık sorunları olan insanların uygulamaması gereken bir diyet türüdür. Diyeti uygulayan kişiler kesinlikle diyetin kuralları dışına çıkmamalı ve söylenenden farklı olarak kahve, çay veya herhangi bir meşrubat, gıda takviyesi yapmamalıdırlar. Bunun yanında tuz, şeker gibi fazla tüketildiğinde diyeti olumsuz yönden de etkileyecek gıdalar diyetin sarkmasına ve etkisinin azalmasına neden olacağı için fazla miktarda kullanılması kesinlikle yanlıştır, isveç diyeti listemiz içerisinde bulunan salatanızı hazırlarken içerisine limon veya zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Listemiz içerisinde bulunan ve ölçüsü belirtilmemiş yiyecekler; örneğin salata, haşlanmış ıspanak ve meyveleri bir porsiyon halinde hazırlayarak tüketmeniz önerilmektedir, isveç diyeti için oldukça önemli olan diğer bir kuralımız ise diyetin 13 gün boyunca yapılıp bırakılmasıdır. Eğer istediğiniz kiloya gelmeyip 13 gün sonunda diyete devam etmek istiyorsanız vücudun tekrar toparlaması için 3 ay beklemeniz gerekmektedir. Yani diyeti 3 ay arayla ve sadece 13 gün boyunca sürdürmelisiniz. Sizlere vereceğimiz İsveç Diyeti Nasıl Yapılır listemiz 13 günlük bir listedir ve içerisinde yemeniz ve içmeniz gereken yiyecek ve içeceklerin bilgileri ayrıntılı olarak verilmiştir. Diyet listemiz içerisinde bulunan yiyecekler için aynı gün içerisindeki öğle ve akşam menülerini değiştirerek tüketmeniz mümkündür.

İsveç Diyeti Hakkında Bilinmesi Gerekenler


Diyeti uygularken sonunu getiremeyeceğinizi düşünüp yarıda bırakmak istediğinizde kesinlikle kafanıza göre bırakmamalı ve 6.günü tamamladıktan sonra diyeti kesmelisiniz, isveç diyeti metabolizma üzerinde oldukça etkili bir diyet olduğu için diyeti uyguladığınız süre boyunca verdiğiniz kiloları 2 sene boyunca vücut olarak geri almıyorsunuz. Zayıflamak isteyenler için oldukça iyi bir haber olan verilen kiloların geri alınmaması diyet içerisindeki beslenmenizden kaynaklanmaktır. Diyet boyunca mutlaka su tüketimine özen göstererek metabolizmanızın hızlı çalışmasını sağlamalısınız. Diyet boyunca her gün 2 litre su içmeye çalışın, isveç diyeti listemiz içerisinde bulunan brokoli yerine karnabahar tüketmeniz de mümkündür. Ayrıca diyetimizde bulunan yumurta için kolesterolü yüksek olan kişilerin sadece beyazını yemesi önerilmektedir. Diyet içerisinde oldukça önem taşıyan içeceklerden kahve konusuna da küçük bir detay eklemekte fayda görüyoruz. Bu konuda kahve seçimi oldukça önemlidir. Her ülkenin tükettiği kahveler benzerlik gösterse de yöresel olarak farklılıklar bulunmaktadır. İsveç’te yöresel kahve veya Nescafe tüketilirken Türk halkı tarafından Türk kahvesi içilebilir mi gibi sorular oluşabiliyor. Bu seçim öncelikle size aittir ancak seçtiğiniz kahvenin besin değerlerini bilirseniz elbette daha sağlıklı bir seçim yapmanız mümkün, isveç diyeti için kullanabileceğiniz kahvelerin özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz:

Nescafe 3 ü bir arada: 148 kalori

Nescafe şekersiz ve süt tozu olmadan: 6 kalori

Türk kahvesi büyük fincanda şekersiz: 3 kalori

İsveç diyeti için kalori hesaplamasına göre kendinizde karar verebileceğiniz kahve seçiminde bizim önerimiz Nescafe yönündendir. Tük kahvesi ne kadarda kalorisi en düşük olan kahve de olsa kafein bakımından bol olması ve sert bir yapıya sahip olmasından dolayı diyet için uygun olmayabilir. Ayrıca tek öğünlerde kullanılması bakımından aç bir mide için Türk kahvesi bazı bünyelere biraz ağır gelebilir. Bu yazımızda bahsetmeye çalıştığımız İsveç Diyeti Nasıl Yapılır  hakkında bütün bu önerilerin yanında sağlıklı yaşam için mutlaka düzenli bir spor yapmaya özen göstermelisiniz. Spor ile desteklenen diyetlerde zayıflama süreci her zaman daha hızlı ve daha sağlıklı olmaktadır.
back to top