Diyet Yapmadan Kilo Nasıl Verilir

Kilo vermek gerçekten eziyet gibi bir şey öle değil mi. Fakat diyet yapmadan kilo nasıl verilir bu püf noktaları öğrenince işiniz kolaylaşacak. Ağır egzersizler yapmadan, kendinizi aç bırakmadan yani diyetsiz de kilo vermek mümkün.


İşte diyet yapmadan kilo vermenin sırları.

• Yemeğe başlamadan önce bir bardak kadar su içmek iştahınızı kapayacak ve midenizde su olduğu için fazla yemek yiyerek kilo almanın da önüne geçmiş olacaksınız.

• Yediğiz besinlerde krema gibi kalorisi yüksek besinler tüketmeyin. Özellikle salatalarınızda krema yerine sirke kullanmaya özen gösterin. Tatlı ihtiyacınızı taze meyveler ile giderin. Böylece kalorisi düşük yiyeceklerle beslenerek kilo verebilirsiniz.

• Kek, kurabiye gibi kalorisi Yüksek olan ve kilo aldıran besinleri hayatınızdan çıkarın. İllaki de tatlı istiyorum diyorsanız biraz siyah çikolata yiyebilirsiniz. Siyah çikolata tatlı ihtiyacınızı fazla yemeden giderecek kadar keskindir. Böylece kalori alımınız yavaşlayacak ve kilo vermeye başlayacaksınız.

• Yemekleri tabaklarınıza fazla doldurmayın. Küçük tabaklar kullanarak fazla yemek yemenin önüne geçin. Doyduktan sonra yemeğiniz bitmemiş olsa bile yemeye devam etmeyin. Tabağınızı saklayıp mideniz yediklerinizi sindirdikten sonra yiyebilirsiniz. Çünkü hızlı yenen yemek kilo yapar. Yemeğinizi az ve sık aralıklarla yemeye çalışın.

• Buların dışında kilo yapan en önemli faktör hareketsiz kalmaktır. Hareketsiz kaldığınızda yediğiniz yemekler vücudunuzda depolanır ve size kilo olarak geri döner. Yediğiniz yiyecekleri yakmanız gerekir. Bunun için gün içersinde hareketli olmaya çalışmalısınız. Örneğin iş yeriniz yakında araba ya da dolmuş yerine yürümeyi tercih edin. Asansör kullanmayın merdivenleri kullanın. Bu küçük ayrıntılar bile kalori yakmada size çok yardımcı olacaktır.

Bir önceki yazımız olan Vücudu sıkılaştıran bitkiler başlıklı makalemizde bitkiler ile ve vücut sıkılaştırma hakkında bilgiler verilmektedir.

back to top