Beşi bir yerde Çayı Faydaları

Yağlarınızdan kurtulmak için aşağıdaki verdiğim çayı yaparak günde 3  veya 4  defa içebilirsiniz yağ yakımın da bire bir çay özelliği taşıyor.

FUNDA YAPRAĞI : Yağların eritilmesine vesile olan bu yaprak çayımızın ana temelini taşıyor yağ yakma özelliği bulunan bu funda yaprağı daha bir çok özelliği mevcut.

YEŞİL ÇAY : Vücut da ki toksinleri atmak  için kullanılan bu çay katkı maddeli olmamasına dikkat edelim  bel kısmındaki yağların yakılmasına öncelik sağlıyor.

BİBERİYE : Deniz kenarlarında genel olarak yetişen bu bitki hemen,  hemen tüm alanlarda kullanılıyor.

KEKİK : Hemen,  hemen her yerde kullandığımız kekik zayıflama çayımız içinde kullanacağımız bir bitkidir..

MATE YAPRAĞI : Mate yaprağı  genellikle Türkiye piyasasın da  gıda maddesi olarak bulunuyor  kavrulmuş veya kavrulmamış olarak yeşil  Mate yaprağı  çayı vardır ve bunu hemen, hemen her aktarda bulabilirsiniz.  Kavrulmuş mate çayının tadı normal siyah çayın tadı gibiyken, kavrulmamış çay yeşil çayın tadına benzer. 1  nescafe fincanına   kaynar suya 1-2 kahve kaşığı toz mate konularak ta çay gibi içilebilir bunu genelde güney Amerika da çok kullanılan bir çay türüdür. .
Çayımızın hazırlanması için küçük çay demliğine yukarda yazdığım bitkilerden fazla olmamak şartı ile kaynamış suya atıyoruz biraz demlenmesini bekledikten sonra afiyetle içiyoruz. Günde 3, 4 fincanı geçmemek şartı ile.

back to top