Televizyon Seyretmek Kilo Almaya Neden Olur mu

Televizyon Seyretmek Kilo Almaya Neden Olur mu

Televizyon izlerken kilo almamak için öneriler

Kış aylarında kilo alma problemi daha fazla görülür. Çünkü kış gelince dışarı çıkamama, hareketsizlik, yürüyüş yapamama ve televizyon başında daha fazla zaman geçirme kış aylarında kilo almaya neden olur.

Eğer hergün geçtikçe kilo almaya başlanmış ise öğünlerde neler yendiği önemlidir. Gün içinde tüketilen besinlerin farkında olmak akşam olunca daha sağlıklı birşeyler tüketmeye yardımcı olur.

Kışın neden daha fazla kilo alınır?

Türkiye'de kış mevsiminde ailelerin yaklaşık % 50'si akşamları dizi seyretmektedir. Akşam yemeği vaktinde başlayan ve yatana kadar geçen süre içerisinde açlık daha fazla hissedilir. Bu süreçte televizyon karşısında aileler ıvır zıvır yemeye daha yatkın olurlar. Akşam sekizden sonra tüketilen her besin kilo almaya neden olur. Bu nedenle kış ayalarında akşamları tüketilen besinlerin daha sağlıklı olmasına dikkat etmek gereklidir.

Televizyon seyrederken genellikle cips, çikolata, tatlı, kurabiye ve asitli içecekler gibi besin değeri olmayan ve kalorisi yüksek olan besinler tüketilir. Her akşam en az iki saat televizyon seyredildiği düşünülür ise, bu durum iki saat boyunca vücuda hiç faydası olmayan ve kilo almaya neden olan besinlerin vücuda girmesi anlamına gelir. Ayrıca uyumadan 2 saat önce yenilen portakal, elma bile yağa dönüşür. Bu nedenle yatmadan iki saat önce birşeyler yemeyi bırakmak çok ama çok önemlidir.

Kış aylarında kilo almamak için akşamları nasıl beslenmeli?

Akşam yemeğini saat 20'den önce yemeye çalışmak gereklidir. Akşamları metabolizma hızı düştüğü için yemeklerinde, daha hafif ve sağlıklı, sindirimi kolay, az yağlı olmasına özen göstermek gerekir. Akşamları, yoğurt, sebze yemeği, tam tahıllı ekmek ve salata gibi besinlerin tüketilmesi kilo kontrolünü sağlamak için oldukça önemlidir.

Yemekten 2 saat sonra taze ve az kalorili meyve tüketmek hem hastalıklardan korunmada hemde kilo kontrolünü sağlamada yardımcıdır. Bunların yanı sıra 3-4 adet fındık, ceviz ya da badem gibi kuruyemiş veya bunlar ile karışık meyve salatası gibi öneriler hem tok hissetmede hemde diğer ıvır zıvırlara göre daha az kalori almaya yardımcıdır. Ayrıca meyve olmadığı zamanlarda bir kase tarçınlı yoğurt ve üzerine birkaç ceviz koyarak tüketmek aynı şekilde işe yarar.
back to top