Bronzlaştırıcıların Zararları

Bronzlaştırıcıların Zararları

Bronzlaştırıcı kremler, güneş ışına gerek kalmadan, cilt renginin bronzlaşmasını sağlayan bir tür kimyevi maddelerdir. Kullanıldığında etkisi birkaç gün sürer ve sonrasında cilt yeniden eski halini alır. Günümüzde oldukça yaygınlaşan ve yaz mevsiminin gelişi ile bayanların sıkça tercih ettiği bir kozmetik ürünüdür.

Birçok çeşidi olması ve maddi anlamda birçok markanın arasında fiyat uçurumları olması sizce de şaşırtıcı değil mi ? Bunun sebebini sizler için araştırdık.

Bronzlaştırıcı kremler, kullanımına göre cilt tonları arasında, her zaman aynı sonucu vermeyebilir. Cildin açıklığına, koyuluğuna göre kullanım yoğunluğuna bağlı olarak net sonuçlar elde edilebilir.


Bronzlaştırıcı kremlerin zararları nelerdir ?

Bronzlaştırıcı kremlerin zararları, içerisinde kanserojen madde taşıma risklerinin fazla olmasıdır. Birçok kozmetik ürününde olduğu gibi bronzlaştırıcı kremlerinde de kanserojen maddeler olabilmektedir. Bu sebeple kullanılacak olan ürünün içindeki maddeler ve özellikle markası çok büyük önem taşımaktadır. Güneşsiz kullanılan bronzlaştırıcı kremlerin zararı genellikle kullanımından hemen sonra güneş ışınlarına maruz kalmak ile ortaya çıkabilmektedir. Bu nedenle bronzlaştırıcı krem kullanıcıları, güneş ışığına maruz kalacaklarsa en azından bir güneş koruyucu da kullanmak zorundadırlar.

Bronzlaştırıcı kremlerin hamilelikte zararları üzerine araştırma yapan İngiliz bilim adamları, içerisinde kanserojen madde taşıyan bronzlaştırıcı kremlerin anne karnındaki bebekler üzerinde bile olumsuz etkiye yok açabilecekleri sonucuna ulaşmışlardır. Hamilelikte anomali riskini büyük ölçüde arttırdığı da tespit edilmiştir. Bu tür kremlerin içerisinde sülfürdioksit madde vardır. Ve bu maddenin hamilelere, bebeklere aynı zamanda çok sık kullanan kişilerde de kısırlığa yol açabileceği uzmanlar tarafından söylenmektedir.

Tüm bunları dikkate aldığımızda, bronzlaşmanın en sağlıklı yolunun güneş ile ve korunarak yavaşça sağlanması gerçeğini gözler önüne sermektedir.
back to top