Kavitasyon Nedir ve Nasıl Uygulanır


Zayıflama konusunda son zamanlarda trend bir yöntem olan kavitasyon nedir. Kavitasyon zayıflama yöntemlerinden biridir ve direk deri ile temas edilerek uygulanır. Bir tür ultrason ile zayıflama yöntemi olan kavitasyon böbrek taşlarını kırmada kullanılan ses dalgalarını yayan sistemden esinlenerek ve ondan yola çıkarak üretilen bir cihazdır. Böbrek taşını kırmada kullanılan aletin hedefi taştır ancak kavitasyon cihazında ise hedef yağ dokularıdır. Bundan dolayı iki cihazın ultrasonik dalgalarının frekansları birbirinden farklıdır. Kavitasyon cihazı kullanılarakbaşarılı ve sağlıklı sonuçlar elde edilebilmektedir ancak diğer masrafsız diyet ve egzersiz yöntemlerine göre biraz pahalıdır diyebiliriz. Kavitasyon nedir diye merak içerisindeyseniz bu yazımız bütün meraklarınızı giderecek bilgiler içermektedir.

Kavitasyon Nedir ve Nasıl Yapılır?

Kavitasyon nedir sorunun yanında merak edilen konulardan bir tanesi de işlemin nasıl uygulandığıdır. Selülit ve bölgesel yağlanmanın giderilmesinde kullanılan kavitasyon işleminde hiçbir cerrahi işlem yoktur ve tamamen ultrasonik bir uygulamadır. Yağlanmanın fazla olduğu bölge üzerindeki deri üzerinden yapılan uygulama ile verilen ultrasonun yağ dokuları üzerinde.. yayılması yağ dokusundaki hücre sıvısında ani bir basınca neden olur. Bu işlemden sonra köpüklenme meydana gelir ve köpüklenme nedeniyle genleşme ve patlama olayı gerçekleşir. Bu olayın gerçekleşmesine ise kavitasyon denmektedir. Bu işlemin amacı verilen ultrason ile yağın sıvılaşmasını sağlar böylece hücre duvarlarının tahrip olmasıyla depo yağların yapısı bozulmuş olur. Dokuda bulunan yağ hücreleri ve oluşan yağ asitleri parçalanarak lenf yolları aracılığı ile uzaklaştırılır. Bu durum sonucunda yağlar serbest kalır ve üre olarak ya da karaciğer sistemi ile dışa atımı gerçekleşir. Kavitasyon nedir diye araştırmanız ve bölgesel zayıflama konusunda bilgi aldıktan sonra bu işlemi uygulamanızda fayda vardır. Kavitasyon yukarıda anlatılan aşamalar sonucunda her zaman kurtulmak istediğiniz özellikle yerleşen ve bölgesel yağlanmanın oluştuğu bölgelerde yağların erimesini, özellikle bayanların rahatsız olduğu selüloitli bölgelerde ise selüloit görünümü azaltan zayıflatıcı etkisi olan sistemdir. Görünüm açısından değişikliklere imza atan makine ultrason dalgalarında değişiklikler yaparak vücudun sıkılaşmasında da büyük etkiye sahiptir. Sizlerde kavitasyon sistemi ile fazla ve bölgesel yağlarınızdan kurtulmak istiyorsanız bir hekime başvurmalı ve buradan aldığınız bilgiler doğrultusunda tekrar hekiminize kavitasyon nedir diye sorarak işlem öncesi ayrıntılı bilgi almalısınız.

Kavitasyon Nedir | Uygulama Esnasında Ağrı Hissedilir mi?

Kavitasyon Nedir Fazla kilolarınızdan kurtulmak için kavitasyon nedir diye araştırıp bu yöntemi kullanarak zayıflamak istiyorsanız bu yöntemin aşamalarının hiçbir yerinde ağrı ve acı hissetmeyeceğinizi bilmelisiniz. Kavitasyon ile zayıflama uygulanırken tamamen kuvvetlendirilmiş, sağlık ve güvenli aynı zamanda acı hissinin hiçbir işlemde hissedilmediği ultrasonik bir işlemdir. Bölgeye yapılan işlem esnasında hissettiğiniz hafif ısı ve işlem sonrasındaki birkaç saatlik hafif ısı dışında sadece makinenin sesini işiteceksiniz. Rahatsız etmeyen ses ve ısı dışında hissedebileceğiniz hiçbir acı, sızı veya ağrı yoktur. Kavitasyon nedir sorusunda bu gibi açıklamalarında bilinmesi işlem öncesinde rahatlamanızı ve gerilmemenizi sağlayacaktır. Bütün bu işlemler sonucunda zayıflamak için ayrı olarak yapmanız gereken bir diyet veya herhangi bir spor aktivitesi gerekmemektir. Ancak bu uygulama zayıflatır diye de yiyeceklerinizi fazla kaçırmamalı normal tüketim yapmalısınız. Ancak zayıflama sürecinizin hızlı geçmesini istiyorsanız işlemden sonraki gün serbestleşen yağ asitlerini hareket ile harcamak ve yeni yağlar depolamamak için küçük spor aktiviteleri ve beslenme konusunda değişiklikler yapabilirsiniz. Kavitasyon nedir diye yaptığınız küçük bir araştırma sonucunda bölgesel zayıflama işlemini yapmaya karar verdikten sonra uygulamanın etkilerini gözle görülür derecede 15.gün itibari ile hissetmeniz mümkündür.
back to top