Haşlanmış Patates Kilo Yapar Mı

Patates fiyatı uygun bir sebze olduğu için genelde besin değeri düşük, fazla faydalı olmayan bir yiyecek diye düşünülür, fakat durum böyle değildir.

Patates pek çok yararı olan harika bir gıdadır. Özellikle zayıflatma ve kiloyu muhafaza etme konularında oldukça iddialıdır. Dünya üzerinde yalnızca patates yiyen ve besin ihtiyaçlarını bundan karşılayan insan toplulukları da vardır. Gıda araştırmacılarının yaptığı araştırmaya göre 21 puanla haşlanmış patates en doyurucu, tok tutan yiyecekler arasında yer alıyor.Bunun anlamı, beyaz, haşlanmış patates yiyerek, kendinizi daha uzun süre tok hissedeceksiniz ve daha az besin tüketip, formda, ince kalabileceksiniz.

Patatesi kaynatın ve soğumaya bırakın, böylece patateste lif benzeri bir madde oluşmaya başlayacak, oluşan madde sindirime yardımcı olacak, kabızlığı önleyecek, bağırsakları çalıştırıp, kilo vermenizi sağlayacaktır.
Haşlanmış patates Kilo Yapar Mı sorusunun cevabı  vitamin ve mineralleri , özellikle potasyum, fosfor, B-kompleks vitaminleri ve C vitamini açısından zengin oluşu vermektedir. Kalori ve yağ oranı düşük, bol miktarda lif ihtivası ile tok tutucu gıdalardandır. Haşlanmış patatesi kombir şeklinde yediğinizde tereyağı, ve diğer gıda alımı artacağından, kalori miktarı da çoğalacaktır.Patatesin kabuklarını soyup öyle haşlarsanız proteinin yarısı gider fakat kaloriyle yağ oranlarında azalma olmaz.

Büyük, kabuğu soyulmamış haşlanmış bir patates B vitamini kompleksi açısından zengindir, kan hücrelerinin inşaasına yardımcı olur, ayrıca protein, karbonhidrat ve yağ özleriyle size enerji verir. Büyük haşlanmış 1 patates(300 gram kadar) günlük B-6 ve C vitamini ihtiyacınızın yarısını, tiamin ve niasin ihtiyacınızın ise %30’luk kısmını karşılar. Kabukları soyup yerseniz C vitamini oranı yarı yarıya düşmüş olur.

Patates, kök sebzelerden olduğu için, güçlü kemikler inşa eder, ayrıca sinir ve kas fonksiyonu için gerekli mineraller bakımından da zengindir.Haşlanmış kabuğu soyulmamış büyük bir patates, 1.1 gram potasyum oranıyla, günlük ihtiyacınız olan potasyumun dörtte birini sağlar. Ayrıca size her gün ihtiyacınız olan magnezyum ve fosforun yaklaşık beşte birini verir.

100 Gram Haşlanmış Patates için Kalori ve Beslenme Değerleri

Kalori 72
protein 1.8
karbonhidrat 17
Yağ 0.1
Lif 1.2

back to top