Saç Dökülmesine Papatya İyi Gelirmi

Papatyanın saç dökülmesini yavaşlattığı, saçların daha parlak ve sağlıklı görünmesini sağladığı yönünde pek çok yerli ve yabancı kaynak bulunmasına rağmen bu konuda henüz herkes tarafından kabul gören bir araştırma bulunmuyor. Bazı uzmanlar papatyanın sarı bölgesinin saçların rengini bir kaç ton açmanın dışında saç derisinde çeşitli cilt hastalıkları nedeniyle oluşabilecek kuruluk, tahriş, iltihaplanmayı geçirmede etkili olduğunu belirtiyor.
Papatya ülkemizde geleneksel olarak saçların rengini açmak için kullanılıyor. Ancak düzenli olarak papatya suyuyla durulanan saçlar özellikle koparak dökülmeleri azaltabilir ve kuruyan saç derisini yumuşatarak saç köklerini dökülmeye karşı daha dirençli hale getirebilir. Saçı dolaylı yoldan etkileyen bir diğer özelliği ise sakinleştirici özelliği stres nedeniyle artan saç kayıplarını azaltmada yardımcı olması.

Papatya Saçlarda Nasıl Kullanılır?

Yarım litre kaynamış suya kurutulmuş veya taze papatya çiçeklerinden bir avuç atın. Tencereyi ateşten aldıktan sonra ağzını kapatın ve çiçeklerin 20 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Soğuttuktan sonra durulama suyu olarak kullanabilirsiniz. Saç ve saç derinize döktükten sonra saçlarınızı tekrar durulamayın ve havluyla kurutarak banyodan çıkın. Artan papatya suyu buzdolabında bir hafta kadar tazeliğini korur.

Papatya Suyunun Herhangi Bir Yan Etkisi Var mı?

Papatya suyu genellikle, anne adayları ve çocuklarda dahil olmak üzere güvenli olarak kabul edilir. Ancak bazı kişilerin papatyaya karşı alerjisi olabilir. Alerjiniz olup olmadığını belirlemek için cildinizde küçük bir bölgeye papatya suyu sürerek 24 saat bekleyebilirsiniz. Saç dökülmesine karşı kozmetik bir krem ya da ilaç kullanıyorsanız saçlarınızda papatya suyu kullanmaya başlamadan önce doktorunuza danışın.
Saç Dökülmesine Papatya İyi Gelirmi,Papatya Saçlarda Nasıl Kullanılır,Papatya Suyunun Herhangi Bir Yan Etkisi Var mı
back to top